Aanmelden voor de informatiesessie >
5 – 14 oktober 2024

Kroatië per luxe jacht

De zeeën verkennen aan boord van een jacht is voorbehouden aan een paar bevoorrechten. De beleving is uniek: willekeurig stoppen om in het kristalheldere water te duiken, zonnebaden in het azuurblauwe decor van de zee, voor anker gaan in baaien die enkel per schip bereikbaar zijn, paradijselijke eilanden bezoeken waar nauwelijks een ziel te bespeuren valt en nog veel meer.

CONTACT CRUISES

Ontdek de luxe van yachting

De zeeën verkennen aan boord van een jacht is voorbehouden aan een paar bevoorrechten. De beleving is uniek: willekeurig stoppen om in het kristalheldere water te duiken, zonnebaden in het azuurblauwe decor van de zee, voor anker gaan in baaien die enkel per schip bereikbaar zijn, paradijselijke eilanden bezoeken waar nauwelijks een ziel te bespeuren valt en nog veel meer.

De voordelen van yachting zijn werkelijk ongeëvenaard. Onze routes zijn dan ook uitgestippeld in functie van de mogelijkheden die dergelijke jachten bieden. Verken nieuwe horizonten op een originele manier en bezoek niet enkel de must-sees maar ook de meer exclusieve plekjes. Afhankelijk van uw ambities kunt u zwemmen, ontspannen op het buitendek van uw jacht of u vergapen aan de culturele en natuurlijke rijkdommen op en aan de kusten. Yachting staat voor een cruise met een jacht. Varen dus met kleine zeil- of motorschepen maar met alle moderne comfort en luxe aan boord. De schepen zijn ook snel en dat heeft alles met hun afkomst te maken.

De republiek Kroatië ontstond na het uiteenvallen van Joegoslavië, het ‘land van de Zuid-Slavische volkeren’. De jonge staat is echter het resultaat van een eeuwenoude geschiedenis. Tijdens deze naar Kroatië maakt u kennis met een Europees land dat door zijn specifieke ligging een unieke persoonlijkheid kreeg. In Kroatië waren achtereenvolgens de Romeinen, de Byzantijnen, de Slaven, de Venetianen, de Oostenrijkers/Hongaren en ook de Fransen aan de macht, tijdens de korte periode van de Illyrische Provincies. Door die verbluffende opeenvolging ontstond een Slavisch en mediterraan volk dat hoofdzakelijk katholiek is, ondanks de nabijheid van de orthodoxe wereld. De uiterst grillige kustlijn telt tal van grote en kleine eilanden, die in de loop der tijden een grote inspiratiebron vormden voor verschillende grote schrijvers. Deze luxe cruise voert u mee doorheen deze sublieme regio met zijn vaak uitzonderlijk goed bewaard gebleven patrimonium.

Dag 1 Amsterdam- Dubrovnik (Kroatië)
Dag 2 Dubrovnik
Dag 3 Dubrovnik – eiland Šipan
Dag 4 Korčula
Dag 5 eiland Hvar
Dag 6 Split
Dag 7 Split -Trogir- Šibenik
Dag 8 Šibenik > Plitvice > Zadar
Dag 9 Rab – Krk
Dag 10 Zagreb – Amsterdam

U vaart op de M/Y Adriatic Blue 5*

Technische kenmerken:
Lengte: 47,90 m • Breedte: 8,50 m • Diepgang: 2,70 m • Capaciteit: 36 passagiers • Bemanning: 8 leden
Kajuiten: 18 verdeeld over 4 dekken • Elektriciteit: 220 V • Munteenheid aan boord: euro • Bouwjaar: 2019

Een authentiek jacht met een eigentijdse uitstraling! Een kleine buitenbrug met directe toegang tot de zee, geeft de M/Y Adriatic Blue een exclusief en uniek karakter. M/Y Adriatic Blue, gebouwd in 2019, com-bineert moderniteit met de eisen van een cliënteel op zoek naar een uniek en geprivilegieerd concept.

Gemeenschappelijke ruimtes
Meerdere gemeenschappelijke ruimtes staan tot uw beschikking: een salon/restaurant met panoramische vensters en een bar op het Panoramadek; het Zonnedek met een gedeeltelijk overdekt terras met zitbanken, zetels en tafels, evenals een buitengedeelte met ligstoelen en een jacuzzi. Een platform met 2 ladders geeft u directe toegang tot de zee om te zwemmen. Er is gratis toegang tot het WIFI-netwerk voor alle passagiers. Alle maaltijden aan boord worden geserveerd in het eigentijdse restaurant. Water en wijn zijn inbegrepen bij alle maaltijden aan boord. Geniet van een gastvrije en verzorgde service.


De kajuiten
De 18 kajuiten zijn verdeeld over vier dekken en zijn allen buitenkajuiten. Ze zijn modern en comfortabel ingericht. De tweepersoonskajuiten op het Hoofddek hebben een oppervlakte van 15 m² en beschikken over 2 patrijspoorten. Een extra bed kan bijgeplaatst worden, op aanvraag, in de kajuiten 14 en 16. Op het Bovendek beschikken de tweepersoonskajuiten over een oppervlakte van 12 m² en 2 vensters.
Alle kajuiten op het Hoofd- en Bovendek zijn uitgerust met twee aparte bedden die samengezet kunnen worden (behalve kajuit 11 & 12 die een tweepersoonsbed hebben), terwijl de kajuiten op het Panoramaen Zonnedek een tweepersoonsbed hebben. Alle kajuiten beschikken over een badkamer met douche, individueel regelbare airconditioning, een haardroger en een kluis.

Inbegrepen in de prijs

 • De lijnvluchten Amsterdam/Dubrovnik en Zagreb/Amsterdam in Economy Class
  met of zonder tussenstop
 • De luchthaventaksen (€ 120 op heden) en haventaksen (€ 70 op heden), variabel en onderhevig aan wijzigingen
 • Alle transfers zoals vermeld in het programma
 • Het verblijf aan boord van de M/Y Adriatic Blue in de gekozen categorie
 • Volpension vanaf het avondmaal op dag 1 tot en met het ontbijt op dag 10
 • Dranken tijdens de maaltijden aan boord: water, 1/4l. lokale wijn, thee en koffie
 • Bagagedragers aan boord
 • Begeleide bezoeken in Zagreb, Zadar, Split, Trogir, Hvar en Dubrovnik met Nederlandstalige of Franstalige gidsen (indien er geen Nederlandstalig gidsen zijn, zorgt de reisbegeleider voor de
  vertaling) • Excursie met lunch in Plitvice met Nederlandstalige of Franstalige gidsen (indien er geen Nederlandstalig gidsen zijn, zorgt de reisbegeleider voor de vertaling)
 • De diensten van een Nederlandstalige Rivages du Monde/EW Cruises cruise director aan boord

Niet inbegrepen in de prijs

 • Andere dranken dan deze vermeld in het programma
 • De optionele excursies
 • Fooien voor het boordpersoneel (€ 10 /dag/pers. aanbevolen
 • Fooien voor gidsen en chauffeurs
 • Reisverzekeringen

Formaliteit voor deelnemers met de Nederlandse nationaliteit
Geldige identiteitskaart of internationaal paspoort

Tel.: 020-2248080 en email: info@rivagesdumonde.nl