Aanmelden voor de informatiesessie >
17 – 24 september 2025

Cruise op de Rhône

Ontdek de charme van Frankrijk op deze Rhônecruise! Deze 8-daagse riviercruise is een reis door de tijd, in een prachtige regio die wereldvermaarde wijnen voortbrengt. Ze combineert cultuur, natuur en gastronomie op bewonderenswaardige wijze. Naarmate het schip verder zuidwaarts vaart, komen de geuren en aroma’s van het zuiden u tegemoet. Van Romeinse bezienswaardigheden en de rijke wijngaarden van de Rhônevallei tot de kloven van de Ardèche en de Camarguevlakte.

CONTACT CRUISES

Ontdek de charme van Frankrijk op deze Rhônecruise! Deze 8-daagse riviercruise is een reis door de tijd, in een prachtige regio die wereldvermaarde wijnen voortbrengt. Ze combineert cultuur, natuur en gastronomie op bewonderenswaardige wijze. Naarmate het schip verder zuidwaarts vaart, komen de geuren en aroma’s van het zuiden u tegemoet. Van Romeinse bezienswaardigheden en de rijke wijngaarden van de Rhônevallei tot de kloven van de Ardèche en de Camarguevlakte. Tussen Lyon, hoofdstad van Gallië ten tijde van het Romeinse Rijk, Avignon, stad van de pausen, en Arles, stad van cultuur en geschiedenis, heeft de rivier een stukje Franse geschiedenis geschreven. Deze natuurlijke rivierloop heeft door de geschiedenis heen ideeën, tradities, kunst, cultuur en architectuur overgebracht, een nalatenschap van grandioze en indrukwekkende monumenten. De magnifieke Amadeus Provence voegt een vleugje moderniteit toe aan al de pracht en praal die u hier zal ontdekken.

17/09 Amsterdam – Lyon
18/09 Mâcon
19/09 Chalon-sur-Saône – Beaune
20/09 Lyon
21/09 Avignon
22/09 Arles
23/09 Vallei van de Ardèche
24/09 Lyon – Amsterdam

Het schip de M/S Amadeus Provence behoort tot de Amadeus-reeks en werd in 2017 op de Rhône gebouwd. De resoluut moderne en luxueuze stijl maakt dat het schip behoort tot het Prestige-gamma, waardoor u kunt genieten van een uitzonderlijke en gewaardeerde service.

De gemeenschappelijke ruimtes
De grote panoramische lounge, gelegen aan de voorzijde van het Panoramadek, is de centrale plaats voor de activiteiten aan boord. De Amadeus Club is gelegen aan de achterzijde van het Bovendek. Dit is de ideale plek om te genieten van een goed boek in een gezellige en vriendelijke sfeer. Daarnaast is er een winkeltje, een fitnessruimte, een kapper en een massagesalon (betalend) aan boord. Het Zonnedek is
uitgerust met ligstoelen, alsook met een klein zwembad.

Het restaurant
Het restaurant bevindt zich op het Bovendek en heeft grote panoramische ramen. Geniet van de prachtige voorbijglijdende landschappen en de gastronomische gerechten. Het ontbijt en de lunch zijn in buffetvorm, het diner is à la carte.

De kajuiten
De Deluxe-kajuiten met venster op het Boven- en Panoramadek zijn allemaal buitenkajuiten met een
oppervlakte van 17,5 m2 en zijn uitgerust met grote panoramische schuiframen. Alle kajuiten hebben buitenzicht waarbij de 2 enkele bedden bijeengeschoven kunnen worden. De Comfort-kajuiten hebben een oppervlakte van 16 m² en zijn uitgerust met een douche, toilet, lavabo, televisie, haardroger, kluis en individuele airconditioning. De zeer ruime suites op het Panoramadek hebben een oppervlakte
van 26 m², en beschikken bovendien over een privésalon en een privébalkon.