Aanmelden voor de informatiesessie >
28 juli – 6 augustus 2025

Varen rond IJsland met EW

IJsland, land van vuur. Met zijn machtige vulkanen, indrukwekkende gletsjers en uitgestrekte lavavelden biedt het een van de spectaculairste landschappen op aarde. De steile, door de golven geteisterde fjorden en kliffen zijn vaak alleen per boot bereikbaar en vormen een biotoop voor talloze vogels. Geisers en fumarolen creëren hier betoverende, mineraalachtige maanlandschappen.

CONTACT CRUISES

IJsland, land van vuur. Met zijn machtige vulkanen, indrukwekkende gletsjers en uitgestrekte lavavelden biedt het een van de spectaculairste landschappen op aarde. De steile, door de golven geteisterde fjorden en kliffen zijn vaak alleen per boot bereikbaar en vormen een biotoop voor talloze vogels. Geisers en fumarolen creëren hier betoverende, mineraalachtige maanlandschappen. Deze woeste natuurkrachten worden afgewisseld met haast tropische zwempartijen in prachtig blauw water en de eenvoudige charmes van de hoofdstad Reykjavik. De IJslandse natuur is overweldigend, maar dat is lang niet de enige troef van het eiland: overal komen we authentieke, bontgekleurde vissershuisjes tegen en de gastvrije bewoners van dit eiland met zijn rijke geschiedenis, dat trots is op zijn onafhankelijkheid.

28/07 Amsterdam-Reykjavik
29/07 Reykjavik
30/07 Grundarfjörður
31/07 ĺsafjörður
01/08 Sauðárkrókur
02/08 Húsavík
03/08 Eskifjörður
04/08 Djúpivogur
05/08 Heimaey en de Westmaneilanden
06/08 Reykjavik-Amsterdam

Reis samen met uw vrienden en EW’s prestigieuze gasten naar het betoverende IJsland. Een unieke kans om dit magische eiland te verkennen in alle comfort, aan boord van een schitterend expeditiejacht op mensenmaat én met een fantastische EW-omkadering. We verwelkomen aan boord niemand minder dan de veelzijdige rasartiest, singer-songwriter, acteur en verteller Wannes Cappelle en zijn IJslandse echtgenote Alda Berglind Egilsdóttir.

Als verteller weet Wannes Cappelle zijn publiek te boeien met zijn warme en innemende persoonlijkheid. Of hij nu op het podium staat met zijn gitaar in de hand of voor een publiek zit om verhalen te delen, zijn aanwezigheid is altijd indrukwekkend en inspirerend. Laat u betoveren door zijn solo-optredens en de magie die ontstaat wanneer hij samen met pianist Nicolas Callot het podium betreedt. Ook de echtgenote van Nicolas en violiste Elisabeth Druwé en hun drie musicerende zonen zullen voor een extra muzikale invulling zorgen. Dit is niet zomaar een reis, dit is een unieke kans om deze topartiesten aan het werk te zien in een betoverende omgeving. Dankzij Wannes Cappelle en zijn IJslandse vrouw Alda hebben wij ook twee IJslandse artiesten met internationale faam kunnen uitnodigen tijdens deze cruise. Geniet van een concert met de prachtige stem van zangeres Kristín Sveinsdóttir samen met de meesterlijke pianoklanken van Nicolas Callot, in het schilderachtige kerkje van Grundarfjörður, op wandelafstand van het schip. En laat u verrassen door een concert aan boord door de zangeres Ragnheiður Gröndal, die u zal meevoeren op een onvergetelijke muzikale reis.

We nodigen u uit om samen te reizen en weg te dromen tijdens deze unieke cruise!

Pianist Nicolas Callot is niet voor één gat te vangen. Met de nieuwsgierigheid die hem eigen is, verkent hij het historische pianolandschap waar hij enkele prachtige oude piano’s ontdekt. Naast moderne piano’s duiken deze op in zijn concerten en opnames die hij maakt met boeiende generatiegenoten. Nicolas durft de klassieke, vertrouwde paden te verlaten en laat zich inspireren door acteurs, popmuzikanten en schrijvers. Een vruchtbare samenwerking met Wannes Cappelle leidt de twee muzikanten op tournee door heel Vlaanderen. Samen brengen ze Schubert en Mozart dicht bij de mensen in een WestVlaamse vertolking. Naast zijn vrouw, violiste Elisabeth Druwé, neemt Nicolas ook zijn drie musicerende zonen mee aan boord: deze jonge virtuozen voelen zich als vissen in het water op het podium en spelen vaak samen. Eens voet aan wal, valt hij te ontdekken met IJslands mezzosopraan Kristín Sveinsdóttir met liederen uit haar vaderland en Schumann.

In augustus 2019 werd de gloednieuwe World Explorer opgeleverd. Dit schitterende schip is uitgerust met de modernste technologie om in optimale omstandigheden te kunnen reizen. Het schip is milieuvriendelijk, ruim en gezellig.

In augustus 2019 werd de gloednieuwe World Explorer opgeleverd. Dit schitterende schip is uitgerust met de modernste technologie om in optimale omstandigheden te kunnen reizen. Het schip is milieuvriendelijk, ruim en gezellig.

De splinternieuwe World Explorer werd in 2019 gebouwd op de scheepswerven van Viana do Castelo in Portugal. Het schip vaart trots onder Portugese vlag en knoopt weer aan met de eeuwenoude Portugese maritieme traditie, die de basis heeft gelegd voor tal van ontdekkingsreizen. Dankzij zijn geavanceerde technologie kan de World Explorer in alle veiligheid de meest extreme gebieden op aarde bereiken, tot aan de Noordelijke IJszee toe.

Met zijn beperkte capaciteit van 180 passagiers kan het schip aanmeren in de meest afgelegen havens. Moderniteit gaat aan boord van de World Explorer hand in hand met elegantie en comfort. De gestroomlijnde en uitgepuurde vormgeving vormt een harmonieus geheel met de interieurdecoratie in warme kleuren. Het cruiseschip beschikt over een groot aantal ontspannings- en observatiezones om samen te genieten van de rust en de prachtige omgeving.

De World Explorer is uitgerust met hybridemotoren, waardoor in de havens alle bewegingen kunnen worden uitgevoerd met een minimale uitstoot van broeikasgassen. De Rolls-Roycemotoren zijn geoptimaliseerd voor een zo zuinig mogelijke werking. Wanneer halt wordt gehouden in de buurt van de kust, kan het schip dankzij zijn nieuwe systeem voor dynamische positionering ter plaatse blijven zonder het anker uit te werpen. Zo worden de ecosystemen en het plantenleven onder water beschermd. Bovendien kan het evenwicht van het schip dankzij de nieuwe stabilisatortechnologie perfect beheerst worden, om ook op volle zee het verbruik te beperken.

Aan boord wordt alles in het werk gesteld om verspilling tegen te gaan (waterverbruik, geen plastic voor eenmalig gebruik, voorraadbeheer enz.). Alle informatie wordt bovendien digitaal verspreid via beeldschermen, wat ook het papierverbruik beperkt.

Met zijn compacte afmetingen (126 m lang, 19 m breed) heeft de World Explorer meer weg van een luxejacht dan van een megacruiseschip. Toch is het schip binnenin bijzonder ruim en aangenaam. De passagiers mogen dan ook rekenen op het allerhoogste comfortniveau. Alle kajuiten liggen aan de buitenzijde en bieden veel plaats. De meeste hebben een oppervlakte van meer dan 20 m² en beschikken over een bureau/salon en bieden een panoramisch uitzicht. De gemeenschappelijke ruimtes zijn geconcentreerd op 2 dekken. Op dek 4 bevindt zich het omvangrijke onthaal, dat toegang geeft tot een comfortabele conferentieruimte, een groot salon met bar, een restaurant, een bibliotheek, een winkel en een buitendek, waar het heerlijk genieten is van een drankje of een lekkere maaltijd. Hogerop, op dek 7, is er een fantastisch observatiesalon met een panoramisch uitzicht van 180°. Hier bevinden zich ook de fitnesszaal, het wellnesscentrum (betalend) en een verwarmd buitenzwembad met fraaie ontspanningszone en twee bubbelbaden. Op dek 8 is er zelfs een hardlooppiste en een landingsplatform voor een helikopter voorzien.

Belangrijke informatie betreffende de vluchten :

Bij het maken van deze brochure zijn de vluchtgegevens nog niet bekend. Afhankelijk van de vluchturen kan een overnachting op de luchthaven van Parijs of Brussel nodig zijn (inbegrepen) op de dag van vertrek of terugkeer naar Amsterdam.